П’ятниця , 29.03.2024

Впродовж тижня 85 споживачів у Тернополі придбали газ за літньою ціною

Від 9 вересня для тернопільських споживачів став доступним новий продукт НАК «Нафтогаз України» «Газовий депозит», який передбачає можливість купівлі газу за фіксованою літньою ціною для побутових споживачів за винятком пільговиків та субсидіантів.

Послуга викликала жваве зацікавлення серед тернополян. Впродовж тижня 85 домогосподарств у Тернополі та Тернопільському районі придбали 97 561  метрів кубічних газу для користування у опалювальний період період.

Як розповідає заступник директора ДП «Газпостач» ПрАТ «Тернопільміськгаз» Галина Голоюха, побутовий газ при умові стовідсоткової передоплати споживач може закупити до 25 тис. куб. м. газу і скористатися ним впродовж зимового періоду з 01 жовтня 2019 по 31 березня 2020 року.

«Газовим депозитом» передбачена вартість природного газу у розмірі 5,99 копійок за кубічний метр та ще 62 копійки за куб за послуги транспортування та розподілу природного газу.

Нагадуємо, що для замовлення послуги споживачу необхідно підписати додаткову угоду до Типового договору постачання природного газу та подати заяву з вказанням обсягів, які планує спожити. Для укладання додаткової угоди потрібен паспорт і ідентифікаційний код.

Угода укладається до Типового договору на постачання природного газу, тож, якщо договір ще не укладений, заявнику потрібно мати з собою також документи на право власності. Оформити додаткову угоду можна як у відділі розрахунків на вулиці Шептицького, 20, так і на вулиці Родини Барвінських, 4.

При укладанні угоди для купівлі газу на умовах «Газового депозиту» споживачі повинні оплатити одразу повну суму в касі підприємства або у відділенні банку. Скористатися можливістю купівлі газу за літньою ціною можна до 25 вересня.