П’ятниця , 29.03.2024

Учасниця «МастерШеф» із Тернополя: «Я ніжна та емоційна, але коли треба, то можу і в зуби дати!»

Тернополянка Наталія Троян — особистість різностороння. Одним із найбільших захоплень жінки є кулінарія. Вона зізнається, що надзвичайно полюбляє готувати. Саме тому і вирішила податися на шоу «МастерШеф».

Кастинги, пригадує Наталія, були дуже жорсткими. На першому з них — у Львові — тернополянка завоювала прихильність експертів своїм фірмовим та економним пирогом «Бідна Наталочка». Отримавши запрошення на наступний відбір до Києва, вирішила приготувати знайомий з дитинства десерт — тістечка «Картопля». Зізнається, що взялася б і за екзотичнішу страву, але побоювалася, що підведе плита та духовка, з якою довелося б працювати вперше. Смакота підкорила Ектора Хіменеса-Браво, Єлизавету Глинську та Володимира Ярославського і жінка потрапила у двадцятку кращих кулінарів країни.

Зйомки видалися надзвичайно виснажливими. Наталія зізнається, що інколи перерви між ними були мінімальними, а спати доводилося по кілька годин.

За час участі в популярній програмі Наталія дуже здружилася з учасниками команди. Чи не найбільше потоваришувала з Володимиром Ляпіним, Русланом Лучковим, Артемом Янковим, пише “Голос”.

На жаль, Наталії Троян не вдалося дійти до фіналу. Каже, завадив не брак кулінарних умінь, а сімейні обставини. Вдома на тернополянку чекало двоє доньок, які потребували її допомоги.

— Мої дівчатка — найталановитіші діти в Україні та світі, — усміхається Наталя Троян. Любляча мама може говорити про доньок вічно.

Старша Емілія успішно навчається у Тернопільському музичному коледжі імені Соломії Крушельницької гри на гобої, двічі перемагала в обласній олімпіаді по сольфеджіо. У 2017 році здобула перше місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі молодих виконавців на дерев’яних духових інструментах на честь професора К. Е. Мюльберга в Одесі. Цього року Емілія пройшла відбір у YsOU/Молодіжний симфонічний оркестр України та протягом літніх місяців гастролювала Німеччиною та Австрією.

Не менш вагомі здобутки і в молодшої доньки Наталії — Елеонори Троян. Дівчинка, як свого часу її старша сестра, відвідує художню і музичну школи. Еля опановує гру на сопілці та вокал. Незважаючи на юний вік, дівчинка гідно представила свій талант на шести всеукраїнських і міжнародних вокальних конкурсах.

Наталія Троян надзвичайно пишається своїми доньками, а ще зізнається, що не боїться жити на повну та бути собою: готує смаколики для найрідніших, одягається в яскравий одяг і танцює, коли того прагне душа. Життєрадісні фото та відео часто публікує в Instagram.

Втім, каже, за потреби без проблем захистить себе від небезпеки та підлості. Бо життя навчило її тримати удар та не впадати у відчай: «Зазвичай я ніжна та емоційна, але коли треба, то можу і в зуби дати!»

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ

Фото: скріншот відео “МастерШеф” та Instagram Наталії Троян