П’ятниця , 29.03.2024

Янукович готується до повернення в Україну – заява адвоката

Адвокат екс-президента-втікача Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його клієнт готується повернутися до України.

Про це Сердюк повідомив після засідання Апеляційного суду Києва у справі держради Януковича, інформує “5 канал”.

“Він наразі перебуває на території Російської Федерації тимчасово. І захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на батьківщині”, – сказав Сердюк.

Адвокат Януковича також додав, що його клієнт прагне домогтися кримінальної відповідальності для “винних у здачі Криму” та “винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади”.

“Основні завдання, поставлені клієнтом – це забезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту, – зараз виконуються”, – заявив Сердюк.

Водночас звинувачення заявляє про впевненість у своїй позиції щодо вироку екс-президенту.

“Позиція сторони обвинувачення незмінна, ми впевнені у своїй перемозі, бо ми впевнені, що вирок Оболонського райсуду міста Києва – вмотивований та законний”, – сказав прокурор Руслан Кравченко.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року суд визнав Януковича винним у державній зраді та агресивній війні, засудивши екс-президента до 13 років позбавлення волі.