П’ятниця , 29.03.2024

Михайло Цимбалюк: Добровольці, волонтери, п’ять років очікували Закону про статус УБД

Сьогодні, 29 жовтня, Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект про надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції.

Михайло Цимбалюк

Його підтримали 318 народних депутатів з усіх парламентських фракцій.

“Сьогодні у цій залі і з цієї трибуни йде суперечка: хто автор цього законопроекту. Автори цього законопроекту – це добровольці, волонтери, які п’ять років очікують цього законопроекту. І дуже сумно, що на шостому році війни сотні волонтерів не дочекалися цього закону, вони пішли у вічність. А їхні родини оббивають чиновницькі пороги, добиваючись елементарного – поваги і визнання дітей родинами учасників бойових дій.

Сьогодні я впевнений, що ця зала продемонструє єдність заради майбутнього. Тому що саме ці люди – добровольці стали першими на рубежах захисту України у той час, коли українська армія ще формувалася. Слава нашим добровольцям і слава Україні!” – про це із парламетської трибуни заявив депутат від ВО Батьківщина Михайло Цимбалюк.

Законопроект передбачає надання статусу учасників бойових дій українцям, які самоорганізувалися та об’єдналися у добровільні формування, які активно брали участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), але не увійшли до складу офіційних військових формувань.