Четвер , 28.03.2024

Збірна України впевнено перемогла Литву у матчі відбору на Євро-2020 (ВІДЕО)

Національна збірна України вчора, 11 жовтня, у Харкові проводила надзвичайно важливий поєдинок відбору Євро-2020 з Литвою.

Підопічні Андрія Шевченка з перших же хвилин кинулася в атаку, пише panorama.

Спочатку загрози виходили з “другого поверху” – Мораєс і Степаненко прицільно били головою, але у ворота все ж не потрапили . Потім свої шанси в штрафний шукали Зінченко і Ярмоленко – їм теж не вистачило точності.

Але на 29-й хвилині зусилля нашої команди все ж таки увінчалися успіхом. Малиновський підхопив м’яч далеко від чужого штрафного, просунувся, зіграв у стінку з Мораєсом, вийшов на ударну позицію по лівому краю і сильно пробив низом. Воротар Литви зреагувати не встиг – 1: 0!

Після забитого м’яча наша команда і надалі домінувала на полі, але розвинути успіх вдалося тільки у другому таймі. Після перерви Малиновському вдалося оформити дубль. На 58-ій хвилині господарі поля заробили штрафний, хавбек “Аталанти” ретельно прицілився і що є сили пробив у ліву “дев’ятку” – 2: 0!

Підопічні Андрія Шевченка впевнено довели матч до перемоги – тепер відрив від сербів за три тури до фінішу складає дев’ять очок. Таким чином Україна майже забезпечила собі вихід у фінальну частину Євро-2020, з огляду на домашню перемогу над Сербією з рахунком 5: 0.

Але зняти усі питання можна уже в наступному матчі – 14 жовтня збірна України у Києві прийматиме Португалію. Водночас успішний результат поєдинку проти португальців дозволить нашій команді поборотися навіть за перше місце у групі.

Нагадаємо, наразі в активі збірної України 16 очок, у Португалії – 11, Сербії – 7, Люксембургу – 4 та у Литви – 1. Щоправда, Португалія та Сербія поки що зіграли на одну гру менше.