П’ятниця , 29.03.2024

Роботодавцям Тернопільщини з початку року потрібні були працівники на 32,4 тис. вакансій

Упродовж січня-вересня 2019 року 5966 роботодавців запропонували жителям області 32443 вакансії.

робота, вакансія

Серед поданих вакансій у службу зайнятості 7,1% вакансій були із заробітною платою вищою від середньої по області, повідомляє Терноград з посиланням на Тернопільський обласний центр зайнятості.

Крім того, у базі даних служби зайнятості містилась інформація про 9647 пропозицій роботи, отриманих з інших джерел, а саме із ЗМІ, Інтернет-ресурсів, оголошень тощо.

1 жовтня 2019-го актуальними були 2098 вакансій, у т.ч. для кваліфікованих робітників з інструментом – 459, робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування – 373, працівників сфери торгівлі та послуг – 329, професіоналів – 313.

Роботодавці найбільше потребували працівників робітничих професій  – це продавці, кухарі, водії, оператори котельні, машиністи (кочегари) котельної, монтери колії, офіціанти, водії тролейбуса, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, швачки, охоронники, пекарі.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – інженерів, лікарів, вчителів закладів освіти, бухгалтерів, вихователів, медичних сестер, менеджерів. Також, роботодавці шукали підсобних робітників, вантажників, прибиральників.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 5825 грн. Найвищий розмір оплати праці пропонується у вакансіях для інженерів-будівельників – 18 тис. грн. Також високий рівень заробітної плати – по 15 тис. грн. пропонується для водіїв тролейбуса і майстрів з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів.