П’ятниця , 19.04.2024

Українець намагався вивезти до Польщі лікарські засоби у коробках з-під цукерок

Громадянин України підозрюється у контрабанді сильнодіючих лікарських засобів до Польщі.

Про це УНН повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

“Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України викрито уродженця Чернігівської області при спробі контрабандного переміщення через митний кордон України сильнодіючих речовин”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затриманий намагався перевезти на рейсовому автобусі через митний пост “Ягодин” Волинської області на територію Республіки Польщі понад 1800 пігулок сильнодіючих лікарських засобів з метою подальшого збуту.

Медпрепарати були сховані у особистих речах зловмисника та у коробках з-під цукерок.

За результатами проведення необхідних експертних досліджень особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.321 (незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів, без спеціального на те дозволу, якщо предметом таких дій були сильнодіючі лікарські засоби у великих розмірах), ч.2 ст.15 ч.1 ст.201 (закінчений замах на контрабанду сильнодіючих речовин, тобто їх переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) КК України.

Санкція статей передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. Перевіряється причетність інших осіб до вчинення вказаних злочинів.