Четвер , 28.03.2024

У Польщі затримали українця, якого 14 років розшукували за вбивство в 190 країнах світу

Польські прикордонники у пункті пропуску в Медиці (Підкарпатське воєводство) затримали 32-річного громадянина України, якого розшукували у 190 країнах світу так званим червоним повідомленням Інтерполу за вбивство. 

Про це повідомляє Польське радіо.

Зазначається, що чоловіка мають екстрадувати в Україну після рішення суду.

За словами речниці Бескидського відділу Прикордонної служби Ельжбєти Пікор, затримали українця у пішохідному пункті пропуску в Медиці, який хотів залишити територію Польщі.

За її словами, під час паспортного контролю польські прикордонники з’ясували, що українця розшукує Інтерпол. Виявилося, що 32-річного громадянина України 14 років розшукують на терені 190 країн світу так званим червоним повідомленням (англ. Red Notice) Інтерполу. Його підозрюють у вбивстві в Україні.

Згідно із процедурою, чоловіка затримали та передали поліції. Його подальшу долю вирішить суд.

«Червоне повідомлення» означає найвищий рівень міжнародного розшуку і це інформація для служб усіх країн, що розшукуваний є небезпечним злочинцем.

Від початку 2019 року у підкарпатських пунктах перетину державного кордону польські прикордонники вже затримали понад 200 осіб, дані яких є у національних або міжнародних базах розшуку.