П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі затримали чергового громадського активіста – вимагав $25 тисяч та квартири за безперешкодне будівництво

24 вересня цього року Тернопільською місцевою прокуратурою спільно з відділом «К» УСБУ в Тернопільській області в одному з еітних закладів харчування Тернополя затримано, як модно зараз говорити, відомого громадського активіста.

Затримання тернопільського активіста за вимагання 25 тис доларів.

Він вимагав у забудовника 25 тисяч американських доларів та декілька квартир у новобудові.

Обіцяв поламати руки і організувати протести громадських активістів

Правоохоронці встановили що громадський активіст вимагав вказані кошти та майнові права на 237 квадратних метрів нерухомого майна у приміщенні багатоквартирного житлового будинку, який перебуває на стадії будівництва у Тернополі. Тобто окрім грошей «непідкупний» активіст вимагав декілька квартир, які будуть мати у сумі майже 240 «квадратів». Це 3-4 великі квартири.

Як повідомляють в УСБУ, порушник вимагав цю «данину» за безперешкодне здійснення забудовником – місцевим підприємцем будівництва багатоквартирного житлового будинку. У разі несплати зазначеної суми, вимагач погрожував розмістити публікації в засобах масової інформації про нібито незаконність будівництва та залучити своїх друзів – громадських активістів з метою блокування будівельних робіт. Перекладаючи на просту мову, тернопільський активіст організувати травлю у ЗМІ та замовні пікети «небайдужих»  тернополян.

Громадський активізм, як метод заробітчанства

Це далеко не перше затримання на гарячому громадських активістів Тернополя. Минулого року прокуратура Тернопільщини затримала двох громадських активістів, які також вимагали «данини» з підприємців. Прокурори продемонстрували відео, на якому підозрювані вимагали кілька тисяч доларів від приватного підприємця.

Наразі такою поведінкою громадських активістів шокований весь Тернопіль. Кому може подобатись, що громадський активізм перетворився у метод заробітчанства?

Микола САВЧЕНКО