Четвер , 18.04.2024

У Тернополі п’яний водій пропонував патрульному 10 тисяч гривень

10 000 гривень — саме стільки пропонував тернополянин патрульним за свою нетверезу їзду містом.

Подія трапилася уночі 31 жовтня, близько 3-ї години, на вулиці Микулинецькій. Інспектори помітили транспортний засіб Ford Focus, водій якого рухався із порушенням Правил дорожнього руху.

При спілкуванні з 23-річним кермувальником поліцейські виявили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Та водій відмовився пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки транспортного засобу та у найближчому медичному закладі при двох свідках.

Після того, як поліцейські склали відповідні адміністративні матеріали, керманич почав пропонувати патрульним неправомірну вигоду, аби уникнути покарання за скоєне.

Та навіть попри всі попередження про кримінальну відповідальність, чоловіка це не зупинило: він вирішив кинути кошти у службовий автомобіль одному із інспекторів.

За свої правопорушення водій отримав протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування в нетверезому стані) та постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП (Порушення ПДР).

Окрім того, інспектори викликали слідчо-оперативну групу, оскільки за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі, передбачено кримінальну відповідальність згідно зі статтею 369 Кримінального Кодексу України.