П’ятниця , 29.03.2024

Збірна України завершила відбір до Євро-2020 нічиєю із сербами (ВІДЕО)

Національна збірна України з футболу зуміла завершити відбірковий турнір Євро-2020 без поразок.

Сербія - Україна, гол Беседіна

У неділю, 17 листопада, жовто-сині провели у Белграді заключний поєдинок групового турніру проти команди Сербії і зіграли в нічию 2:2.

Слід зауважити, що гра із Сербією в турнірному плані нічого не вирішувала. Підопічні Андрія Шевченка достроково завоювали путівку на Євро-2020, причому з першого місця у групі, пише panorama.

Відтак, поєдинок розпочався із атак господарів полів і фортуна їм усміхнулася уже на 8-ій хвилині. У штрафному майданчику нашої збірної м’яч влучив у руку Миколі Матвієнку – суддя, не вагаючись, вказав на 11-метрову позначку.

Душан Тадіч реалізував пенальті, перегравши Андрія П’ятова – 1:0.

Надалі українці вирівняли гру, створили кілька небезпечних моментів і вже на 33-ій хвилині зуміли зрівняти рахунок.
Після чудового пасу Віктора Циганкова на вістрі атаки опинився Роман Яремчук, який головою влучно пробив у верхній кут воріт – 1:1.

З таким рахунком команди пішли на перерву, а у другому таймі забили ще по одному голу.

І знову ж таки першими відзначилися серби – на 56-ій хвилині після провалу в обороні нашої команди Мітрович просто розстріляв ворота П’ятова – 2:1.

Здавалося б, матч так і завершиться перемогою сербів, але у доданий арбітр час підопічні Шевченка притиснули суперника, провели затяжну атаку і фактично уже на останніх секундах зустрічі Артем Беседін влучно пробив у кут воріт суперника – 2:2.
Таким чином збірна України завершила відбірковий цикл без поразок. У 8 матчах жовто-сині здобули 6 перемог і двічі зіграли в нічию. 20 очок і в впевнене перше місце у групі.

Із групи В окрім збірної України на Євро-2020 вийшла команда Португалії – вона посіла друге місце, набравши 17 очок.