Четвер , 28.03.2024

Показали, як виглядав Тернопіль, без “Канади” (ФОТО)

Унікальний фотоспогад колишнього Тернополя у 80-х роках поширив у мережі місцевий дослідник Віктор Мадрі.

На фотографії, найімовірніше 80-тих років, можна побачити, як колись виглядало перехрестя вулиць Слівенської та проспекту Бандери (тоді вул. Леніна).

“Не думав і не гадав, що знайдеться світлина яким було колись перехрестя вул. Слівенської і Леніна (тепер пр. С. Бандери). Самі подивіться: вул. Є.Коновальця і мікрорайону “Канада” ще близько в планах не існувало. Найімовірніше, фото зроблене на початку 80-их років”, – йдеться у дописі.

Тернополяни, які першими заселялися у будинки на “Канаді”, пригадують, як будували район.

“Частина дороги по Коновальця (тоді ще Пензенській, потім Кантемирівців), що починалась від Репіна, почала будуватись уже після того як на Канаді постали перші будинки (маю на увазі теперешні Коновальця, 2 і Вербицького, 2), було це восени 1985 року і вкладали лише одну полосу… До речі, Коновальця тоді була Пензенською, а Вербицького була Маршала Конєва, Чубинського – була Кирпоноса… Знаю це все добре, бо був в числі тих перших новоселів багатоповерхової Канади”, – пише Олександр Лазарець.

– Коли в першій половині 90х пускали під бульдозер приватні будиночки, то з’єднували перехрестя з вже існуючою ділянкою вулиці.
В 94 році сама вулиця Коновальця (правда, не знаю, як тоді називалась) вже була, а верхньої частини ще не було. Там і ширина смуг різна. І загалом помітно, що в різний час побудовано”, – повідомляє Vladyslav Stechyshyn.

До слова, тернополянин уже не вперше ділиться у мережі цікавими фотографіями міста та району. Наприклад, Віктор Мадрі уже показав, як виглядав міський пляж у Тернополі понад 50 років тому, або якими були атракціони в парку Т. Шевченка у 70-80-их роках.