Вівторок , 19.03.2024

Зеленський погодився на зустріч з Путіним “сам на сам” – Назарбаєв

Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв спробує організувати зустріч “сам на сам” між президентом України Володимиром Зеленським та російським главою Володимиром Путіним.

Путин и Зеленский

Про це пише REUTERS з посиланням на заяву Назарбаєва у вівторок, 12 листопада.

“Зеленський уже погодився зустрітися “сам на сам”, і я повідомив про це президенту Росії. Побачимо зараз (якщо Путін погодиться), – сказав Назарбаєв.

Назарбаєв готовий прийняти таку зустріч у себе в країні та вже поспілкувався з цього приводу із Путіним, повідомили у його офісі. Проте незрозуміло, коли саме він заручився підтримкою Зеленського такої ідеї.

Кремль заявив, що лідери Франції, Німеччини, Росії та України можуть в цьому році провести свій перший за 3 роки чотиристоронній саміт щодо конфлікту на сході України. Водночас у Путіна не згадали про потенційну зустріч “сам на сам”.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні президент України Володимир Зеленський обговорив з колишнім президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим питання війни на Донбасі та окупацію Росією Криму.

Сторони, зокрема, обговорили позитивні зміни у просуванні до миру, зокрема повернення полонених і перезапуск дипломатичних перемовин, а також наголосили на потребі проведення якнайшвидших переговорів у “нормандському форматі”.