П’ятниця , 29.03.2024

Злочинна група українців та поляків незаконно переправила до ЄС 13000 осіб

Злочинна група, у склад якої входили українці та поляки, незаконно переправила до Польщі та країн ЄС понад 13 тис. іноземців і заробила на цьому понад 2,3 млн євро

польський прикордонник

Прикордонна служба у Польщі розбила злочинну групу, яка організувала незаконне переправлення іноземців до Польщі та держав Євросоюзу. Злочинці переправили з 2012 року понад 13 тисяч осіб і заробили на цьому 2,3 млн євро, пише Терноград з посиланням на Польське радіо.

Прикордонники з Гребенного у Люблінському воєводстві за участі Європолу затримали 17 членів банди. Слідство у цій справі відкрила Регіональна прокуратура у Любліні.

Злочинна група діяла від 2012 року на терені міста Красник у Люблінському воєводстві. Вона співпрацювала теж зі злочинцями з інших держав, передусім, з України, Росії і Туреччини. Її члени спрощували мігрантами, в основному з України, Росії, Туреччини, Ірану та Лівану одержання шенгенських віз. Іноземці отримували візи на підставі фальшивих документів, виїжджали до Польщі, а потім зазвичай їхали далі до Німеччини, Швеції та Нідерландів, аби нелегально там працювати.

Зловмисники використовували фіктивні суб’єкти господарювання, зокрема, органи тимчасової зайнятості, для видачі мігрантам декларацій, що дозволяють легально працювати у Польщі. Ці декларації реєстрували в управліннях праці. Вони також подавали заяви у воєводські управління на отримання дозволу на роботу для іноземців у Польщі. У документах подавали неправдиву інформацію. Іноземці не працювали у Польщі.

У понеділок затримали 17 осіб, зокрема, ватажків групи: 62-річного Кшиштофа Л., 51-річну Наталію Б. і 43-річну Марину Г. Їм та іншим членам злочинної групи загрожує до 12 років позбавлення волі.