Четвер , 28.03.2024

Прихована камера знімала гінекологічні процедури – відео розміщували в Інтернеті

Пацієнтка гінеколога побачила відео із собою на закордонному порнографічному сайті.

кабинет гинеколога

В Одесі жінка звернулася із заявою у поліцію і результати розслідування виявилися шокуючими. Впродовж майже півтора року, у кабінеті УЗД в Одеському онкодиспансері медичні процедури фіксувала прихована камера.

Згодом таємну зйомку з гінекологічного кабінету за гроші продавали закордон. Про це йдеться в матеріалах ухвали Київського районного суду Одеси, пише panorama.

Такими справами зловмисники займалися від початку 2018-го і до квітня 2019-го, аж поки одна з пацієнток не звернулася до правоохоронців.

Жінка випадково побачила себе на порнографічному сайті. Вона заявила у поліцію, що під час медичного обстеження її не попереджали про наявність камери та фіксування процедур.

Правоохоронці провели обшуки спочатку у кабінеті лікаря, а згодом у ще однієї підозрюваної особи.

Наразі у скоєнні цього злочину підозрюють працівника інтернет-провайдера, який у медичному закладі налаштовував інтернет. За матеріалами слідства, спритник таємно встановив у кабінеті лікаря відеокамеру і потім публікував записи з неї на порносайті.

Під час обшуків у помешканні підозрюваного вилучено диски з компрометуючими матеріалами.

Суд наклав арешт на комп’ютерну техніку та жорсткі диски, які знаходилися у кабінеті лікаря та помешканні працівника інтернет-провайдера.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею про виготовлення і поширення порнографії. Підозрюваному загрожує тюремне ув’язнення терміном до 7 років.