Вівторок , 19.03.2024

У Тернополі водій маршрутки порушив правила і давав патрульним хабар (ВІДЕО)

Водій маршрутного транспортного засобу, аби не відповідати за скоєне, пропонував патрульним хабар.

“Ми реагуємо на кожне звернення громадян про порушення ПДР водіями маршрутних транспортних засобів (не лише?), розшукуємо їх, зупиняємо та виносимо постанови за вчинене, а також нагадуємо водіям Правила дорожнього руху, аби надалі вони їх дотримувалися”, – повідомляє патрульна поліція.

Та інколи, кермувальники своєї вини визнавати не хочуть, або ж мають намір “закрити питання”, пропонуючи інспекторам неправомірну вигоду.

Так було і 7 листопада, близько 18 години.

Водій транспортного засобу ЗАЗ, рухаючись вулицею Руською, порушив вимогу дорожнього знаку 5. 16 “Напрямок руху по смугах” та здійснив рух прямо зі смуги, яка дозволяє рух лише праворуч, ще й на заборонний сигнал світлофора (жовтий).

Інспектори одразу ж зупинили водія. Правопорушнику повідомили, що відносно нього буде винесена постанова про адміністративне правопорушення, та 55-річний кермувальник, аби не нести відповідальність за скоєне, запропонував патрульним неправомірну вигоду. Поліцейські попереджали чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, та він зробив по своєму: кинув купюру у розмірі 200 грн в салон службової автівки.

Для документування події інспектори викликали слідчо-оперативну групу та винесли на водія постанову за ч. 2 ст. 122 КУпАП (Проїзд на заборонений сигнал світлофора).