П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі обікрали людей, які спали на вокзалах

У кримінальну пригоду потрапили 26-річний житель обласного центру та мешканець. У молодика поцупили мобільний телефон.

Потерпілий сам звернувся за допомогою до поліцейських. Розповів, що випивав у компанії знайомих в районі залізничного вокзалу, очікуючи на прибуття нічного потяга з передачею. Вже добряче хильнувши, потерпілий  сам подався на перон присів на лавку та задрімав з телефоном в руках.  Прокинувся під час прибуття поїзда та зрозумів, що вже без мобільного. Вранці подався в поліцію.

У ході проведення оперативно – розшукових заходів, поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 34-річний мешканець Тернополя. Чоловік в минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. На вокзалі розшукував чергову жертву, помітив сплячого молодика та легко забрав з рук телефон.

За фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 185 ККУ- крадіжка. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваного до аналогічних злочинів.

Аналогічний злочин трапився вихідними і на центральному автовокзалі Тернополя. Там обікрали 43-річного мешканця Чортківщини. Чоловік  чекав на рейсовий автобус і заснув. А спритний злодій витяг з кишені куртки телефон.

Крадія поліцейські встановили.  Ним виявився раніше судимий житель обласного центру. Чужий мобільний він відніс до ломбарду. Тепер відповідатиме за скоєне.

Триває слідство.