Субота , 20.04.2024

Ліга Європи: анонс матчу Динамо — Лугано

Передматчеві розклади зустрічі Динамо — Лугано

Динамо Лугано анонс

Четвер. 12 грудня. Київ. 20.00. «Динамо» — «Лугано». Трансляція — Футбол1

Сьогодні, о 20.00 у матчі 6-го туру групи В Ліги Європи київське «Динамо» прийме швейцарський «Лугано». Для наших суперників ця гра не має жодного турнірного значення (вище останнього місця вони вже не піднімуться), а ось київське «Динамо» буде обирати між євровесною і євроганьбою.

Відразу після жеребкування євротурнірів відбіркова група з «Лугано», «Мальме» та «Копенгагеном» виглядала для «Динамо» не те що прохідною, а просто подарунком долі. Однак «Динамо» нині грає настільки слабко і непередбачувано, що змушене вирішувати свою долю в останньому турі проти відвертого аутсайдера.

Шанси

Турнірна таблиця у групі В нині склалася таким чином, що «Динамо» в цьому матчі однозначно потрібна перемога. В активі «Копенгагена» 9 очків, у «Мальме» — 8, а у «Динамо» — лише 6 пунктів (у «Лугано» 2 очки, отож, ця команда вже нікого не наздожене). Тобто за будь-якого підсумку, окрім перемоги, «Динамо» залишається третім.

Та й не всяка перемога може стати рятівною. Однозначно, що при виграші в два і більше голів жодні підсумки паралельного матчу в Данії «Динамо» не страшні — київський клуб вийде в 1/16 фіналу.

А тепер розглянемо варіант з перемогою в один гол, припустимо 1:0. Ось тоді, як ми зазначили вище, можливі варіанти. Найнеприємніший — результативна виїзна перемога «Мальме» над «Копенгагеном» в один гол, припустимо — 3:4. У такому разі «Мальме» набере 11 очків і посяде перше місце в групі В. У «Динамо» і «Копенгагена» стане по 9 очків, а за умови рівності в матчах між собою (дві нічиї по 1:1), все вирішує загальна різниця голів. У «Динамо» вона зараз 6:6, а у «Копенгагена» — 5:3. Якщо додати результати, які ми розглядаємо, то отримуємо, відповідно, 7:6 та 8:7, і далі проходить саме «Копенгаген». Такий підсумок дуже малоімовірний, тим більше, що у випадку перемоги «Динамо» 2:1 чи 3:2, матч в Копенгагені взагалі доведеться перетворювати на хокей.

За будь-якого іншого підсумку — перемоги «Копенгагена», нічиєї, перемоги «Мальме» в два чи більше голів, мало результативної перемоги шведів, «Динамо» вистачає й мінімального виграшу над «Лугано». Однак перемагати потрібно однозначно!

Стан команд

Обидві команди підходять до гри у значно ослабленому складі. У «Лугано» відразу п’ять основних гравців перебувають у лазареті, а нападник Карліньос пропустить поєдинок через перебір карток.

У «Динамо» через картки постраждали відразу троє — вінгер Вербич, захисник Шабанов, та центральний півзахисник Сидорчук. На щастя, відновилися після травми Попов і Миколенко, які, очевидно, і закриють білі плями в обороні. А загалом у тренера Олексія Михайличенка мінімум можливостей для маневру складом.

Погляд букмекерів

Букмекери однозначно віддають перевагу «Динамо». Коефіцієнт на перемогу київської команди — лише 1,23. На нічию — 6,4, а на виграш «Лугано» — 14,5. Однак не варто закидати суперників шапками. Не будемо забувати, що «Лугано» в групі таки відібрав 2 очки в своїх суперників, і перший матч цих команд завершився нульовою нічиєю. Тим більше, як зазначають самі динамівці, організація оборони швейцарців навіть вища, ніж у «Мальме».

Автор Роман КИПИБІДА