П’ятниця , 29.03.2024

Діджиталізація: У Тернополі відбувся Open Data Hackathon

Перший Open Data Hackathon відбувся цими вихідними у Тернополі.

хакатон Тернопіль

На захід зібралися студенти ІТ-спеціальностей місцевих університетів, які спільно працювали над новими ідеями корисних для тернополян мобільних додатків та онлайн-сервісів.

За основу учасники хакатону брали відкриті дані, які публікує Тернопільська міська рада. А їх, станом на сьогодні, є понад 130.

«Тернопільська міська рада вже впроваджує нові сервіси на основі відкритих даних – це сіті-бот Назар та Інтерактивна карта ремонтів Тернополя, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Цей хакатон покликаний вас представити ідеї нових онлайн-сервісів на основі відкритих даних, які будуть зручні та корисні для тернополян. Тож бажаю вам успіху, а кращі ідеї ми спільно з вами будемо реалізовувати у Тернополі».

Організатори хакатону: ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики» та Тернопільська міська рада у співпраці з MagneticOne Municipal Technologies.

До слова, Тернопільська міська рада цього року долучилася до Міжнародної хартії відкритих даних – міжнародної ініціативи, що сприяє реалізації принципів, стандартів і найкращих практик відкритих даних у всьому світі. А за найкращі стандарти публікації відкритих даних серед інших міст України Тернопіль став переможцем національного конкурсу OpenDataCityAward 2019.