П’ятниця , 29.03.2024

Криштіану Роналду: 15 унікальних рекордів зіркового футболіста

Цьогоріч португальський нападник туринського «Ювентуса» Криштіану Роналду знову відпустив уперед за кількістю «Золотих м’ячів» аргентинця Ліонеля Мессі.

Криштіану Роналду

Однак багато рекордів Криштіану досі залишаються недосяжними, і, видається, у найближчі десятиліття залишатимуться стояти незламною стіною. Давайте пригадаємо найголовніші з них.

8 найвищих досягнень клубного футболу з двома клубами. Криштіану виграв чемпіонат країни, її кубок, Суперкубок, Лігу чемпіонів, чемпіонат світу для клубів, звання кращого гравця чемпіонату, бомбардирську гонку і «Золоту бутсу» спочатку в складі «Манчестер Юнайтед», а потім повторив це досягнення за «Реал». На черзі – «Ювентус»?

90 хвилин матчу і на кожній з них Роналду протягом кар’єри забив бодай один гол. Найбільше, звісно, на 45-ій та 90-ій, адже вони зазвичай розтягуються на кілька хвилин. Але є й унікальна хвилина для нього – 23-тя – протягом цієї хвилини в обох таймах Роналду назабивав в ворота суперників аж 20 голів.

У фінальних частинах 4 чемпіонатів світу забивав голи Криштіану – у 2006-му, 2010-му, 2014-му та 2018-му. Також на його рахунку голи в фіналах 4 чемпіонатів Європи – 2004-го, 2008-го, 2012-го та 2016-го років.

У складі 3-ох клубів («Манчестер Юнайтед», «Реал» та «Ювентус») він потрапив до символічної збірної ФІФА. До цього такого не вдавалося нікому навіть у двох клубах.

У 2-ох сезонах поспіль він єдиний у світі забивав понад 40 голів у ведучих європейських лігах.

25 голів за збірну він забив протягом одного 2013-го року.

50 голів він забивав у кожному з шести сезонів. Такого у світі не повторював ніхто, а Роналду, між тим, зробив це ще й поспіль.

17 голів забив Криштіану протягом лише одного сезону Ліги чемпіонів’2013-14, а ще він перший форвард, який забив 10 і більше голів у чотирьох Лігах чемпіонів поспіль.

6 разів він ставав кращим бомбардиром Ліги чемпіонів.

32 хет-трики він забив у чемпіонаті Іспанії.

Перші 20 голів у Іспанії він забив протягом лише 12-ти стартових турів.

407 голів забив Роналду за «Реал». Такого в складі «вершкових» ніхто більше не робив.

Голи у 8-ми матчах поспіль за «Реал». Такого в історії мадридського гранда також більше не було.

18 голів забив Криштіано в мадридських дербі у ворота «Атлетико».

78 голів забив Роналду за «Реал» в Лізі чемпіонів. Таке, як ви розумієте, також залишиться божевільним рекордом на десятиліття.

Підготував Роман КИПИБІДА

Читайте також:
Мессі: 11 фантастичних рекордів зіркового футболіста