Субота , 20.04.2024

Оформлення інтер’єру у Подільському стилі

На що звертають увагу турист, переглядаючи світлини з невідомого регіону? На кольори, візерунки, орнаменти, стиль оформлення будинків.

оформлення інтер'єру

Оформлення кафе або готелю в етно-стилі Тернопільщини додасть родзинки до вашого закладу та неодмінно збільшить кількість гостей. Для зміни інтер’єру не потрібно витрачати всі кошти підприємства: натуральні бязь, льон та мішковина коштують небагато.

Чим відрізняються подільські тканини

В нашому регіоні довго панували стилі, що притаманні Булгарії, Візантії та Скіфії. Складні орнаменти мають свої значення, розповідають цілі історії та націлені на збереження життя та здоров’я своїх власників. Багато візерунків мають власні назви: малий Іван, кривун, купчак, орел-метелик, куряча лапка, реп’ях, косий Іван,підкова, рак. З часом переважно рослинні орнаменти вишиванок, килимів та рушників змінились чіткими геометричними різнокольоровими сплетіннями.

Особливість подільських вишивок – вони нагадують ткане полотно. Унікальна місцева техніка низь передбачає вишивку з вивороту тканини: майстриня не бачила, що створюють її руки на лицьовій стороні. Техніка передбачала використання непарної кількості ниток та роботу зліва направо. Підвищена щільність вишивки гарантувала її міцність та багаторічне використання.

Особливість подільського стилю дуже помітна на фоні яскравих орнаментів Гуцульщини та стриманих монохромних вишивок Київщини. Головні кольори Поділля – коричневий, блакитний, жовтий, чорний, синій, червоний. Багато тканин прикрашались золотим гаптуванням та срібними нитками.

Подільський стиль

 

Місцеві етно-акценти забезпечуємо за допомогою текстилю. Не обов’язково вішати старовинні килими та рушники. Зробіть з тканин великі панно на стіни та замовте місцевим майстриням складні штори, в яких поєднуються жовті, пісочні, блакитні та шоколадні відтінки.

Текстиль на столах в кафе варто обирати або з різнокольорової тканини з притаманним Поділлю орнаментом або самостійно оздобити скатертини контрастними стрічками. Красиво виглядають контрастні серветки на фоні скатертини. Поєднуйте жовтий та чорний, коричневий та блакитний, синій та червоний кольори в різних комбінаціях.

Хостели, приватні вілли та готелі 2-3* задля надання етнічних нот інтер’єру можуть використовувати постільну білизну з імітацією вишивки або характерних подільських кольорів. Для респектабельних готельних комплексів фарби Поділля доречні у оздобленні оббивки м’яких меблів, штор, килимів, панно, пледів, подушок та покривал.