П’ятниця , 19.04.2024

Понад добу не можуть в’їхати: на західному кордоні України утворилися кілометрові черги

Люди понад добу не можуть в’їхати на українську територію.

На пунктах пропуску на західному кордоні України утворилися кілометрові черги. Люди не можуть в’їхати на українську територію по кілька діб.

ТСН повідомляє про черги в пункті пропуску “Смільниця-Кросценко” та “Шегині-Медика” вранці 22 грудня.

“Черга на кордоні в пункті пропуску Смільниця стоїть уже протягом п’яти годин, а деякі чекають свою можливість потрапити в Польщу вже 40 годин”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією журналістів, в пункті пропуску Шегині автомобільний затор розтягся на десятки кілометрів. Очевидці розповіли, що деякі автомобілі чекають вже три доби.

Видання Мукачево.net інформує про кілометрові черги на пунктах пропуску “Ужгород – Вишнє Німецьке”, “Тиса” та “Вилок-Тісабеч” на в’їзд в Закарпаття.

У прикордонній службі повідомили, що з понеділка очікують збільшення ажіотажу в зв’язку з наближенням різдвяно-новорічних свят.

Глава Державної митної служби України Максим Нефьодов повідомив, що найбільша кількість автомобілів минулої ночі зібралося на Краковці – 1460 легкових, 229 вантажівок і 103 автобуси.

“Вибачте за наявний стан речей, з нового року за затвердженим планом починаємо реконструкцію і добудову 12 пунктів пропуску на кордоні. Поки намагаємося зробити все, що можемо, з існуючою пропускною спроможністю, перекинути максимум людей з виїзду на в’їзд”, – написав Нефьодов у фейсбук.

Щоб домовитися про прискорення роботи, Нефьодов пообіцяв особисто поїхати на західний кордон в понеділок.