П’ятниця , 29.03.2024

У Підволочиському районі через нечищений від сажі димар трапилася пожежа

15 грудня о 18:26 до Підволочиських рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Іванівка.

Рятувальники оперативно прибули до місця події та загасили вогонь, на площі 0,5 м.кв, у димарі, де був осередок пожежі та врятували будівлю.

Як вдалось з’ясувати в ході попереднього обстеження, ймовірною причиною займання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі. Господарі завчасно не подбали про справність приладу, адже перед початком опалювального сезону не очистили димар від сажі. Лише завдяки оперативним діям вогнеборців помешкання врятоване.

Рятувальники звертають увагу населення на дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів. Печі та димарі необхідно побілити, щоб мати змогу своєчасно виявити тріщини у цегляній кладці. Поява слідів кіптяви вкаже на наявність та місця пошкоджень. Дерев’яна підлога перед топковими дверцятами печі обов’язково повинна бути захищена металевим листом розміром 50х70 см. Ні в якому разі надмірно не перегрівайте печі, не залишайте вогонь без нагляду та не розпалюйте його за допомогою бензину чи інших горючих рідин. Не дозволяється розміщувати легкозаймисті речі впритул до печей, відстань до них має бути не менше 0,5 м. В опалювальний сезон необхідно очищати димарі від сажі не рідше одного разу на три місці.