П’ятниця , 29.03.2024

В армію з 18 років: Зеленський підписав указ про призов на 2020 рік

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів.

призов в армію

Відповідний документ сьогодні, 16 січня, розміщений на сайті глави держави, інформує Терноград.

“Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу”. – йдеться у тексті указу.

Датами призову визначено період з квітня по червень 2020 року та жовтень – грудень 2020 року.

Згідно з документом, планується призивати на строкову військову службу чоловіків, починаючи з 18 років.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ініціювало повернення призову на строкову службу з 18 років.

За часів президентства Петра Порошенка існували певні розбіжності між законом “Про військовий обов’язок і військову службу” і президентськими  указами про призов. Згідно із законодавством України, призову на строкову службу підлягають громадяни, яким “виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку”. Але відповідно з президентськими указами Порошенка, впродовж кількох років призивали громадян з 20 років.

Читайте також:
Офіс президента і Генштаб ЗСУ хочуть повернути призов в армію з 18 років