Середа , 24.04.2024

Олена Підгрушна виводить збірну України до топ-6 естафети

У німецькому Обергофі, в рамках четвертого етапу Кубка світу, сьогодні, 11 січня, відбулися жіноча і чоловіча класичні естафетні гонки.

Підгрушна естафета

Серед чоловіків представників Тернопілля в нашій команді не було (Дмитро Підручний лише вночі повернувся в Обергов після імпровізованої триденної відпустки, пов’язаної з народженням дитини).

Команда без нього виступила зі змінним успіхом і посіла десяте місце, пише Терноград.

А ось у жінок вже традиційно половину команди формували представники тернопільської школи біатлону. Та виступили вони з діаметрально протилежним результатом.

Перший етап у Анастасії Меркушиної вийшов катастрофічним. Коло штрафу на стійці, 17 місце і хвилинне відставання від лідерок.

На щастя, інші українки не склали руки і боролися до кінця. На двох Юлія Джима і Валя Семеренко використали лише чотири додаткових набої, демонстрували непогану швидкість і підтягнули свою команду на 7 позицію.

А Олена Підгрушна виступила дуже впевнено, обидві стрільби виконала з п’яти набоїв, відбила атаки конкуренток із Росії, Італії та Чехії і піднялася на 6 позицію. Поборотися за п’єдестал сьогодні, на жаль, не вдалося – дуже багато було втрачено на першому етапі.