Субота , 20.04.2024

ТОП-5 найбільших виграшів у лотерею

Лотерейна гра давно набула масового характеру і стала невід’ємною частиною життя багатьох людей.

І навіть незважаючи на те, що шанси виграти в середньостатистичну лотерею у кожного гравця невеликі, деяким людям все-таки вдається зірвати джекпот, вгадавши щасливі номери в білетах.

Давайте розглянемо Топ-5 найбільших виграшів в лотерею.

№5: $687.8 МІЛЬЙОНІВ

Переможець в лотереї Роберт Бейлі

Даний приз належить двом учасниками – гравцеві Роберту Бейлі з Нью-Йорка і Лерін Уест з Айови. Виграшною комбінацією став наступний набір цифр: 8, 12, 13, 19, 27.

67-річний Роберт Бейлі виявився завзятий гравцем, який протягом 25 років ставив на одні й ті ж числа. Раніше йому вже вдавалося вигравати, але його призи не перевищували 30 тисяч доларів. Також гравець заявляє, що крім лотереї Рowerball, він регулярно купує білети лотереї Take 5.

Бейлі вибрав одноразову виплату виграшу. З урахуванням всіх податків гравцеві дісталося 125,3 мільйона доларів. Свій лотерейний виграш щасливчик планував витратити на відпочинок і покупку житла.

Наступним везучим гравцем стала Лерін Уест. Дивно, що напередодні виграшу Лерін не хотіла виходити з дому, але її рідна сестра наполягла на тому, щоб зустрітися в Редфілді і поговорити за чашкою кави. Там Лерін і купила щасливий білет і не здогадувалася, що незабаром стане власницею найбільшого лотерейного виграшу в історії Айови.

Розмір призу дорівнював $198,1 мільйонам, після сплати податків – 125,3 мільйонам доларів. Виступаючи в денному ток-шоу Елен Дедженерес, переможниця повідомила, що перерахує півмільйона доларів на рахунок організації ветеранів Айови.

№4: $758 МІЛЬЙОНІВ

Переможець в лотереї Мевіс Уончік

Даний приз є найбільшим джекпотом для одного переможця. Переможницею лотереї стала 53-річна медсестра і мати двох дітей Мевіс Уончік. Щасливий білет був проданий в Чікопі, штат Массачусетс.

Мевіс Уончік купила п’ять лотерейних білетів – два з яких були автоматично заповнені комп’ютерами Powerball, а в інших вона проставила числа ручним способом. Переможним білетом став той, на якому жінка вибрала дати днів народження членів своєї сім’ї.

Оскільки виграш оподатковується в розмірі 39,6%, Уончік не змогла отримати всю суму. Лотерейна організація запропонувала їй щорічну виплату суми з вирахуванням податків протягом 30 років або відразу забрати 480,5 мільйону (після сплати податків – $336 млн). Вона вибрала одноразову виплату.

№3: $768 МІЛЬЙОНІВ

Виграш в $768 млн став третім за розміром в історії лотереї. Переможний білет відповідав усім числам, що робить його третім за величиною джекпотом в історії лотерейних розіграшів. Виграшні номери були: 16-20-37-44-62. Power-номер: 12.

Білет був проданий на автозаправці Спідвей в передмісті Мілуокі, Нью-Берліні в штаті Вісконсін. Продавець, який продав виграшний білет, отримав 100 000 доларів. Це вже 17-й випадок, коли з 1988 року в штаті Вісконсін продається виграшний білет на джекпот в Powerball.

№2: $1 МЛРД. 537 МІЛЬЙОНІВ

Цей приз вважається другим найбільшим виграшем в історії лотереї. Гравець з Південної Кароліни став щасливчиком 23 жовтня 2018 року. До речі, Південна Кароліна є одним з небагатьох штатів, де ви можете залишатися анонімним і як і раніше претендувати на свій виграш.

За чотири місяці з моменту розіграшу за грошима в офіс ніхто не приходив. І тільки в кінці лютого 2019 роки з’явився юридичний представник переможця, Джейсон Курлан, і забрав виграш.

А щодо того, чи погоджуватися на ануїтет або одноразову виплату, переможець вирішив забрати виграш в розмірі майже 878 000 000 доларів. А іншу частину пожертвував на благодійність, і на допомогу постраждалим від урагану “Флоренс”.

№1: $1 МЛРД. 586 МІЛЬЙОНІВ

Родина Робінсон — переможці у лотереї

Найбільший лотерейний виграш трапився в 2016 році 13 січня. Переможні білети були продані оператором Рowerball в Каліфорнії, Флориді і Теннессі, в результаті чого сума за кожен виграшний білет склала 528,8 мільйона доларів.

Серед учасників виявилися і постійні гравці – мешканка Флориди, розповіла, що грала в лотерею з одними і тими ж числами протягом багатьох років і нарешті вдалося зірвати куш.

Джон і Ліза Робінсон з Манфорд, штат Теннессі, практично відразу заявили про те, що їм пощастило опинитися в числі переможців. І навіть погодилися приїхати всією сім’єю на ранкове п’ятничне шоу “Сьогодні”.

Переможці з Каліфорнії не захотіли афішувати свої імена, а виграні гроші вирішили направити на благодійність: “Ми вдячні за той рідкісний подарунок, який ми отримали. Ми вирішили залучити команду фахівців, які допоможуть нам правильно розпорядитися цими ресурсами”.

Ви також можете виграти на сайті лотереї cosmolot-ukraine! Привітальні бонуси допоможуть почати і збільшать ваш шанс на великий виграш.