Четвер , 28.03.2024

У Тернополі тиран знущався над жінкою: чоловік чинив психологічне та фізичне насильство

За невиконання обмежувального припису тернополянину загрожує два роки обмеження волі.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі Тернопільського відділу поліції внесли відомості за невиконання обмежувальних заходів. Кримінальну відповідальність понесе 32-річний житель обласного центру.

Як повідомив інспектор відділу дільничних офіцерів управління превентивної діяльності Дмитро Адамович, в області це перший прецедент, коли особі, котра чинила домашнє насилля, інкримінують порушення статті 390-1 ККУ – невиконання обмежувальних заходів.

Третього січня цього року Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання жительки обласного центру про видачу обмежувального припису. Жінка просила захисту від домашнього тирана не лише для себе, а й для маленького сина. Її 32-річний співжитель чинив психологічне та фізичне насильство, виносив з помешкання кошти, цінні речі.

Згідно ухвали суду, зловмисникові було заборонено наближатися на 50 метрів до місця проживання жінки, а також підтримувати з нею будь-який зв’язок: вести листування, телефонувати, контактувати через інші засоби зв’язку особисто чи через третіх осіб. Проте умови обмежувального припису чоловік систематично порушував. Це задокументували поліцейські, котрі неодноразово виїжджали на виклик потерпілої. Відповідно було прийнято рішення про притягнення 32-річного тернополянина до кримінальної відповідальності.

Згідно санкцій статті, яку інкримінують зловмисникові, за умисне невиконання обмежувального припису передбачено покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.