Вівторок , 23.04.2024

Голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель подав у відставку

Президент прийняв відставку голови Тернопільської ОДА у зв’язку з ситуацією, що виникла в області через повернення українців з Китаю

Президент України Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля.

Про це інформує прес-служба глави держави, пише Терноград.

“У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням”. – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, українців, евакуйованих із Китаю, планували розмістити у санаторії “Медобори”, що за 20 км від Тернополя, але це викликало протести у місцевих мешканців.

Відтак, ймовірно саме протести і змусили центральну владу змінити місце розташування евакуйованих, хоча судячи з відео, оприлюдненого із Нових Санжар, умови у приватному санаторії “Медобори” відчутно кращі.

Втім, евакуація українців з Китаю для Ігоря Сопеля – це радше привід достойно піти, а не реальна причина відставки. За 100 днів перебування на посаді він навіть не спромігся сформувати свою команду, не спромігся жодного разу вийти до журналістів, не спромігся навіть в загальних рисах окреслити план своїх дій на посаді голови ОДА.  За роки незалежності це напевно найслабший керівник, якого призначали керувати Тернопільщиною.