П’ятниця , 29.03.2024

Евакуація людей з Китаю: як це робили у США, Франції, Німеччині та Польщі

У розвинутих країнах не засекречували інформацію про розміщення евакуйованих людей з Китаю.

Поки в Україні киплять пристрасті навколо літака, який щойно висадив пасажирів, евакуйованих із китайського Уханя, а для більшості українців — бактеріологічну смертельну заразу, давайте проаналізуємо, як зі своїми громадянами, що потрапили в таке становище, вчинили в інших, цивілізованих країнах.

Отож, у США евакуйованих громадян, у яких не проявилися симптоми коронавірусу, також помістили на двотижневий карантин, але завезли на військову авіабазу в Каліфорнії. При цьому ніхто не засекречував інформацію, про яку саме базу йде мова. Однак, що буде з тими, хто таки захворів на коронавірус Держдеп не уточнював.

Не було протестів і у Франції, адже Уряд країни відразу повідомив, що частину евакуйованих прийме курортне містечко Каррі-ле-Руе, а решта поживе два тижні у навчальному центрі для пожежників поблизу Екс-ан-Прованса.

До казарми військової частини, яка розташована в містечку Гермерсхайм, транспортували своїх евакуйованих громадян у Німеччині. Серед них було виявлено кілька хворих осіб, і їх відправили на лікування до Франкфурта.

У Казахстані 83 евакуйованих із Уханя завезли до столичної клініки, у семи кілометрах від міста. До того ж Казахстан направив Китаю 13 тонн гуманітарної допомоги медикаментами.

Сусідня Польща, на яку так часто хочемо рівнятися, не взялася самотужки за евакуацію своїх громадян із китайської провінції, ураженої коронавірусом, а скористалася у цьому допомогою Франції.

2 лютого орендований французами літак доставив з Китаю 250 пасажирів, серед яких були 64 громадяни Франції і представники ще 29 країн. Так ось, власне цим літаком 30 поляків і прибули спочатку у Францію, а потім двома військовими літаками їх доставили на військовий аеродром поблизу Вроцлава.

Далі евакуйованих людей розмістили на двотижневий карантин у військовому госпіталі. Сьогодні, 20 лютого, віпустили усю групу – після чотирьох перевірок у жодного із 30 поляків коронавірусу не виявили.

У Польщі теж були певні нюанси з прийомом евакуйованих, але вони дуже незначні – наші заробітчани кажуть, що там просто рівень довіри до влади вищий і значно вищий рівень медицини. Відтак, там поляки вірять в те, що їхні медики та посадовці зроблять усе так як треба, щоб не допустити поширення небезпечного вірусу в країні.

Підготував Роман КИПИБІДА

Читайте також:
Евакуйованих з Уханя везуть у медцентр на Полтавщині, – офіційно