П’ятниця , 29.03.2024

ЗНО-2020: у Україні стартувала реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання

Реєстрація триватиме до 24 березня, додатковий період реєстрації — з 4 до 18 травня

ЗНО реєстрація

У понеділок, 3 лютого, в Україні розпочалася реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Для реєстрації потрібно створити реєстраційну картку на веб-сайті Українського центру, підготувати дві фотокартки розміром 3×4, що відповідають досягнутому віку, зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові).

Після цього потрібно сформувати комплект реєстраційних документів та подати його відповідальному за реєстрацію в закладі освіти, в якому навчається учень/студент. Реєстрація триватиме до 24 березня, додатковий період реєстрації — з 4 до 18 травня.

У цьому році в Україні очікують більш як 346 тисяч учасників тестування, які цьогоріч будуть завершувати здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У тестуванні зможуть також взяти участь випускники установ загальної та вищої освіти минулих років.

Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування максимум з чотирьох навчальних предметів. В цілому ЗНО проводиться з 11 навчальних предметів.

На запит учасників завдання сертифікаційних робіт з шести навчальних предметів перекладаються кримськотатарською, молдавською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Як відомо, в 2020 році ЗНО триватиме з 21 травня по 15 червня. Розміщення запрошень-перепусток відбудеться до 30 квітня.

Читайте також:
Чотири школи Тернопільщини увійшли в ТОП-200 за результатами ЗНО