Четвер , 28.03.2024

Олена Підгрушна привозить Україну до бронзи в естафеті!

На чемпіонаті світу з біатлону в італійському Антхольці сьогодні відбулася жіноча естафета 4х6 км. Блискуче виступила на ньому збірна України, яка здобула бронзові нагороди.

Склад збірної, вже традиційно для цього сезону, наполовину формувався з вихованок тернопільської школи біатлону. В ролі стартера знову виступила Настя Меркушина, яка на своєму етапі виконала головне завдання — не програла головним фаворитам. Сильні етапи провели також Юлія Джима та Віта Семеренко, і Україна протягом гонки постійно перебували у шістці найкращих.

Лідери на чолі змагань змінювалися з калейдоскопічною швидкістю, але далеко не всі мали рівні команди, і, коли на старт вийшла Олена Підгрушна, то стало зрозуміло, що призери нині визначаться з кола п’яти збірних: Норвегії, Німеччини, Росії, Швеції та Чехії. У боротьбі з ними й намагалася витягнути свій щасливий квиток Олена Підгрушна.

І Олена зробила, видавалося, неможливе. Завдяки добрій швидкості на дистанції та досить швидкісній і влучній стрільбі (лише один додатковий набій), Олена вийшла на останнє коло другою. Боротися з Норвегією, яка лідирувала з 30-секундною перевагою, було марно. Як і відбити атаку потужної німкені Херманн, яка вийшла у 8 секундах від Олени. Щоправда, українка протягом 90% останнього кола не пропускала Херманн вперед, і здалася вже тільки на фініші.

А ось інші потужні суперниці з Швеції, Чехії та Швейцарії не змогли навіть скоротити свої розриви від Олени Підгрушної, а команди Росії та Польщі взагалі опинилися поза першою шісткою.

Отож, наша команда здобуває першу нагороду на чемпіонаті — бронзу!!!

Читайте також: 
Мессі: 11 рекордів зіркового футболіста