Вівторок , 19.03.2024

Тарифи на опалення: У січні економія склала 17 %

Мерія знову перерахувала плату за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води за січень

На виконання рішення виконавчого комітету міської ради Тернополя, спеціалісти КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» провели перерахунок нарахування плати за  надані послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів за січень 2020 року. Про це повідомляє пресслужба міської ради Тернополя.

Січнева економія

Таким чином, нарахування за січень 2020 року зменшилися в середньому на 17%, про що споживачі могли дізнатися через особистий кабінет на сайті підприємства, або  при отриманні рахунків.

Перерахунок проведений для всіх споживачів послуг.

За умови відсутності заборгованості за послуги сума перерахунку зараховується в рахунок майбутніх платежів.

Це не перший перерахунок нарахування плати за опалення та гарячу воду. У 2019 році у Тернополі було проведено перерахунок платіжок за жовтень, листопад та грудень.

Тернопіль одним з перших почав знижувати тарифи

Зокрема у жовтні економія за теплопостачання склала 22,6 %, у листопаді — 16,2 %, у грудні — 22,7 %. У середньому економія у нарахуваннях за теплопостачання склала більше 20 % за три місяці минулого року. Економія на постачання гарячої води склала у жовтні 18,3 %, у листопаді — 12,5 %, у грудні — 18,6 %, або в середньому — 16,5 % за три місяці. В середньому кожна сім’я, що проживає у двокімнатній квартирі, зекономила за жовтень-грудень 860 грн.

Міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив, що комунальне підприємство відслідковує ціни на ринку газу і за можливості у першу чергу коригує тарифи, щоб зменшити тиск на мешканців.

З тарифами треба боротися комплексно

«Ми регулярно відслідковуємо ситуацію на ринку газу. Як тільки ціна коливається у сторону зменшення, ми відразу реагуємо на це і перераховуємо тариф. Тому Тернопіль є одним з перших у питанні перерахунку цього року», – зауважив міський голова.

Крім того, за словами Сергія Надала, місто продовжить системну реформу комунального господарства, як єдиний спосіб протидії високим тарифам.

«Ми свідомі, що реальне вирішення проблеми – це зниження енергетичної залежності. Вже багато років реалізовується масштабна програма реформи комунального господарства спрямована на скорочення споживання дорогого газу і зменшення втрат тепла. Нам вдалося суттєво скоротити витрати газу і електроенергії у теплокомуненерго. Якщо б не було цієї модернізації, то рахунки могли б бути у 2-3 рази вищими. Тому єдиний спосіб захиститися від дорогих тарифів — це утеплення будівель, заміна комунікацій та обладнання і це спільна місія і місцевого самоврядування і кожного окремого громадянина. Тому я закликаю після зими тернополян активніше долучатися до міських програм з енергоефективності, щоб наступна зима пройшла також без проблем», – наголосив Сергій Надал.

За матеріалами ТМР