Четвер , 25.04.2024

«Шахтар» проти «Бенфіки»: pro et contra

Сьогодні, євро кубковим матчем у Харкові «Шахтар» — «Бенфіка» розпочинається єврокубковий сезон в Україні.

Очікується, що протистояння в 1/16 фіналу Ліги Європи буде непростим для обох команд, ми ж спробуємо розставити акценти на користь того чи іншого суперника.

Насамперед звернемося до букмекерів, що, як відомо, знають усе. Отож, контора «Фаворит» вважає фаворитом сьогоднішнього матчу саме «Шахтар», коефіцієнт на вікторію якого — 2,35. Перемога «Бенфіки» оцінена у 3,1, а нічия — у 3,5. А ось на прохід до 1/8 фіналу за підсумком двох матчів є «Бенфіка» — 1,65. На «Шахтар» — 2,31.

Щодо рахунку в сьогоднішній грі, то найімовірнішою букмекери вважають перемогу «Шахтаря» — 1:0. А ось виграш гостей з великим рахунком 0:3 оцінюється коефіцієнтом 35,00.

Тепер перейдемо до пори року: лютий традиційно грає не на руку нашим командам, адже їм бракує практики офіційних матчів, тоді як суперник щотижня бере участь у чемпіонаті і кубку своєї країни, зігравши цьогоріч вже 10 таких матчів, і відмінно готовий до протистояння.

Щодо кадрової ситуації, то вона таки на користь «Шахтаря», адже травмованих у «гірників» практично нема (Соломон уже працює на тренуваннях, хоча й за індивідуальною програмою), а ось у португальців — троє. Ще по одному гравцю в обох командах дискваліфіковані.

Травмовані: Соломон – Алмейда, Жардел, Габріел.

Дискваліфіковані: Додо – Вайгль.

Матч розпочнеться о 19.55.

Трансляція на телеканалі «Футбол1».

Читайте також:
11 цікавих фактів про донецький “Шахтар”