П’ятниця , 29.03.2024

У сусідній області через коронавірус закривають на карантин усі навчальні заклади

Протиепідемічні заходи вводяться у Чернівецькій області від 6 березня на 16 днів.

У Чернівецькій області запровадять карантин у всіх дитсадках, школах і вищих навчальних закладах.

Про це на брифінгу 5 березня розповів голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, повідомляє Укрінформ.

«Ми отримали рекомендації від МОЗ і найближчими годинами збираємо комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ній буде прийнято рішення про запровадження режиму карантину для всіх дошкільних навчальних закладів, шкіл та вищих навчальних закладів області», – сказав Сергій Осачук.

За його словами, освітні заклади вже відпрацьовують можливість дистанційної роботи.

Крім того, голова ОДА повідомив про обмеження масових заходів.

«Так само за рекомендацією українського уряду ми запроваджуємо обмеження заходів із великим скупченням людей. Мусимо попросити порозуміння, що концерти, які були заплановані у нас на сьогоднішній вечір, на наступні вихідні дні, будуть перенесені», – додав він.

За даними МОЗ, протиепідемічні заходи вводяться у Чернівецькій області від 6 березня на 16 днів. Наразі Чернівецька область єдина, де вводять карантин у школах, садках і вишах через коронавірус.

Нагадаємо, 3 березня в Україні підтвердили перший випадок Covid-2019. Захворювання виявили у чоловіка з Чернівців, який з дружиною повернувся з Італії. Хворого госпіталізували до інфекційного відділення.

У світі станом на ранок 5 березня 2020 року було зареєстровано 95 416 випадків захворювання Covid-19, з них 3285 закінчились смертю, у той же час 53 278 (55,6%) хворих одужали.

Читайте також:
Коронавірус: основні симптоми недуги та як знизити ризик зараження