П’ятниця , 19.04.2024

Безкаркасні меблі: очевидні плюси та причини популярності

Безкаркасні меблі (бінбег) з’явилися порівняно недавно, але вже здобули величезну популярність і безліч відданих шанувальників в особі дітей, підлітків і дорослих.

Крісла-мішки, крісла-груші, крісла-м’ячі, дивани-подушки все більше наповнюють наші квартири і будинки.

У безкаркасних предметах меблів poparada.ua поєдналися комфорт, естетичність, практичність і функціональність. Вони не тільки створюють в будинку атмосферу комфорту і затишку, але і створюють безпечні умови для рухливих ігор малюків – що особливо важливо для дитячої кімнати.

Отже, ми нарахували 8 причин віддати перевагу безкаркасних меблів перед традиційними:

1. Комфорт і ергономічність

Ніщо не може зрівнятися за зручністю! Безкаркасні меблі повністю повторюють форму тіла людини, зменшуючи навантаження на хребет, допомагають розслабитися і прийняти абсолютно будь-яке зручне положення тіла – сидячи, напівсидячи, лежачи, на животі, на боці і навіть догори ногами! Для дітей це означає повну свободу пересувань, а для дорослих – повне розслаблення всіх м’язів, зняття напруги і стресу. У таких кріслах зручно дивитися телевізор, працювати або грати на ноутбуці, читати, говорити по телефону або просто спати. Лікарі взагалі радять використовувати безкаркасні меблі людям, що мають проблеми з хребтом, оскільки вони мають ортопедичний ефект.

2. Безпека

Важливою перевагою безкаркасних меблів є відсутність жорсткого каркаса з деревини, ДСП, пластику або металу – простіше кажучи, ніяких кутів, до яких можна сильно вдаритися. Таким чином вони абсолютно безпечні для використання їх в дитячих кімнатах: виключають травматизм дітей при активному русі або випадкової втрати рівноваги (падати з такого крісла і невисоко, і зовсім не страшно).

3. Пожежостійкість

Основним наповнювачем для безкаркасних меблів є гранульований пінополістирол. Для зниження пожежонебезпеки при його синтезі до нього додають антипірени. Отриманий матеріал називається самозатухаючим пінополістиролом. Тому якщо наповнювач піддається короткочасному впливу полум’я, він оплавляється навколо джерела вогню, але не займається, і, відповідно, вогонь не поширюється далі.

4. Екологічність

Поліпеностірол – екологічно безпечний, гіпоалергенний матеріал, який так само використовується у виробництві посуду. Зовнішні чохли безкаркасних крісел можуть бути виконані з меблевих тканин (флок, шинил, нейлон, таслан і ін.), і так само зі штучної замші або шкірозамінника. Для внутрішнього чохла зазвичай використовуються міцні змішані тканини, плетені з волокон різного складу (наприклад, поліестер + бавовна). Таке поєднання забезпечує міцність на розрив і здатність вільно пропускати повітря.

5. Вологостійкість

Наповнювач з пінополістиролові кульок абсолютно не боїться води і не вбирає вологу – тому, на відміну від дерева, не прогниє, і довгий час буде зберігати пружність. Якщо ж хтось із домочадців ненавмисно проллє велику кількість води, можна зняти чохол і просушити всі частини бескаркасного крісла окремо. Крім того, полістирол не містить речовини, що живлять мікроорганізми, тому не схильний до дії гризунів, плісняви, грибків і бактерій.

6. Надійність і довговічність

Важливою якістю безкаркасних меблів є те, що їх неможливо зламати. Діти з величезним задоволенням годинами можуть лазити і стрибати на кріслах-мішках: наповнювач здатний витримувати чималі навантаження і прослужить, за попередніми оцінками, не менше 60 років. Та й шви досить міцні. Якщо все-таки чохол буде механічно розірваний, то його заміна буде коштувати набагато дешевше, ніж перетяжка звичайного дивана чи крісла.

7. Легкість і мобільність

Бінбег – практично невагома частина домашнього інтер’єру. Наприклад, пуф важить 2 кілограми, а двомісний диван – близько 8 кілограм. Ось чому крісло-мішок можна без труднощів переміщати по квартирі і за її межами. Ви завжди зможете використовувати крісла там, де вони найбільше потрібні в даний момент, тим самим освіжаючи інтер’єр. Легкість в пересуванні значно спрощує прибирання приміщення – адже пересунути бінбег самостійно зможе навіть дитина. Крім того, м’яке підставу безкаркасних меблів буде берегти ваше підлогове покриття і не подряпає паркет – можна робити «перестановку» хоч кожен день!

8. Теплозбереження

Гранули спіненого пінополістиролу є прекрасним теплоізолятором, що зберігає тепло тіла – це забезпечує додатковий комфорт при проблемах зі спиною. Теплоізоляційні властивості так само дозволяють використовувати безкаркасні меблі не тільки вдома, але і в саду, на дачі – для пікніка. Тепло і затишок завжди будуть забезпечені.