П’ятниця , 29.03.2024

Генпрокурором України вперше стала жінка (ФОТО)

Новим генпрокурором стала Ірина Венедиктова.

Верховна рада призначила новим генпрокурором України Ірину Венедіктову. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Призначення Венедіктової підтримали 269 нардепів.

Так, президент Володимир Зеленський, виступаючи перед нардепами, вніс пропозицію про призначення Венедіктової главою Офісу генпрокурора.

“Ірина Валентинівна – відомий юрист, доктор юридичних наук, у минулому народний депутат, зараз виконує обов’язки керівника ДБР. Переконаний, що професійні і моральні якості кандидата дадуть можливість забезпечити стабільну і злагоджену роботу органів прокуратури, викорінення корупції та ефективне розслідування гучних кримінальних справ”, – зазначив глава держави.

Своєю чергою Венедіктова також виступила з трибуни Ради перед голосуванням за своє призначення.

“Я обіцяю не продавати справи і не зливати їх… Все, що можна швидко і законно завершити – буде швидко і законно завершено”, – зазначила претендент на посаду.

Зазначимо, Ірина Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року у місті Харкові. Закінчила з відзнакою Харківський національний університет внутрішніх справ за спеціальностями “Правознавство” та “Менеджмент”. З серпня по грудень 2019 року обіймала посаду голови комітету ВР з питань правової політики. 28 грудня 2019 призначена на посаду т.в.о. директора Державного бюро розслідувань.

Доктор юридичних наук (2013 рік), член ряду редакційних колегій наукових фахових видань та спеціалізованих вчених рад.