Четвер , 28.03.2024

Заразилися одночасно і були на одних похоронах: на Тернопільщині уже двоє хворих на коронавірус

Житель Монастириського району і священник із Заліщиків заразилися на одних похоронах

У Тернопільській області офіційно зареєстровано другий випадок Covid-19. Про це 23 березня повідомили в Тернопільському штабі боротьби з коронавірусом. Згодом другий випадок зараження коронавірусом офіційно підтвердили лабораторії МОЗ, пише Zaxid.net.

«О 20 год. 10 хв. 23.03.2020 року в результаті дослідження методом ПЛР виявлені фрагменти РНК вірусу SARS-CoV-2. Тобто, лабораторно підтверджено другий в Тернопільській області випадок COVID-19», – йдеться у повідомленні у Facebook ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України».

За даними МОЗ, обидва пацієнти захворіли одночасно і перед цим відвідували один похорон.

«Згідно даних епіданамнезу обоє чоловіків перебували на похороні в одному населеному пункті. Захворіли одночасно. Що свідчить про одномоментне зараження та наявність спільного джерела інфекції. Рекомендуємо людям, що контактували із захворілими самоізолюватися, повідомити свого лікаря», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголосили на необхідності дотримуватися карантинних правил.

«Ця подія ще раз засвідчує необхідність дотримання рекомендацій щодо уникнення скупчення людей, близького контакту. Нагадуємо, що близький контакт- це перебування на відстані меншій 1,5 м один від одного протягом 15 хвилин», – зазначили у МОЗ.

Пацієнт перебуває в інфекційному відділенні Тернопільської лікарні швидкої допомоги.

Чоловік родом з села Ковалівка, йому 68 років. Стан хворого важкий.

В обласному управлінні ДСНС повідомили, що 23 березня в селах Швейка і Ковалівка Монастириського району рятувальники провели дезінфекції двох церков і кав’ярні. У місті Монастириська спеціальними розчинами були промиті приміщення і автомобіль швидкої допомоги. Заходи здійснюються з метою запобігання поширенню інфекційних захворювань.

Таким чином, станом на вечір 23 березня в Тернопільській області 2 пацієнти залишаються під підозрою на коронавірус. 30 підозр не підтвердилися.

Нагадаємо, що перший випадок коронавірусу в Тернопільській області зареєстровано 20 березня. Covid-19 діагностовано у 57-річного священика з міста Заліщики. До слова, що Заліщицький і Монастириський райони межують з Чернівецькою та Івано-Франківською областями.