П’ятниця , 19.04.2024

Петро Ландяк: продаж землі в умовах економічної кризи є злочином проти народу

ПРОДАЖ ЗЕМЛІ в умовах економічної кризи, яка поглиблюється, – є злочином проти українського народу! Таке моє переконання!

Чому в 90-ох відбувся провал з ваучерами? Чому не вдалася жодна реформа в Україні за час новітньої її Незалежності?. Чому через дуже короткий проміжок часу українці зрозуміють провал і величезні прорахунки з так званою децентралізацією?

Я писав на останню тему достатньо багато. Розумію, що децентралізацію дійсно треба проводити, але не так!
У нашій “децентралізації” приховано замасковану майбутню централізацію влади, після запланованих змін до Конституції, які нещодавно тимчасово відклали…

Ще нагадаю, що жодного перерозподілу податків в процесі так званої децентралізації між центром і регіонами не було!

Ввели лише нові податки, які з 2015 року лягли на плечі людей: акциз з продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів і паливно-мастильних матеріалів, а також податок на нерухомість. Штучно з 2015 року забрали у сільських рад податок на доходи фізичних осіб, а для об’єднаних територіальних громад (ОТГ) залишили, щоб займатись маніпулюванням. І попередня, і теперішня влада говорить: ось бачите ОТГ гроші мають, а сільські ради їх не мають!

Далі, для чого ОТГ віддали функції управління освітою і медициною??? Це також груба помилка!!!

Яке ж це ОТГ з 20-30 і більше сіл? Це райони, а не громади! Таких в Європі громад немає! Де взяли такий приклад?
Вкотре повторю – в таких великих об’єднаннях принцип місцевого самоврядування не працює, він є далеко “на задвірках” .

Цих ЧОМУ – є ще багато! А які ще головні причини провалу реформ? Назву одну. Кожну реформу потрібно добре підготувати, окремі з них бажано експериментально впроваджувати, а також, дуже важливо, всі реформи необхідно СУПРОВОДЖУВАТИ НА МІСЦЯХ, державними органами влади.

Цього ніколи не було і немає – тому маємо постійні провали!

ЯКЩО НЕПІДГОТОВЛЕНО І ПОСПІШНО ВІДКРИЄМО РИНОК ЗЕМЛІ В УМОВАХ КРИЗИ І ПАНДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ – ЦЕ БУДЕ НАЙБІЛЬШОЮ АФЕРОЮ влади , яка може мати згубні наслідки для України.

Кажуть, що нас може чекати фінансова криза через спад економіки і великі цьогорічні боргові зобов’язання перед МВФ? Так проведіть з цією фінансовою структурою переговори і досягніть реструктуризації боргів 2020 року, адже інші країни очікують кредити від цього кредитора! А що нам треба?

Ми маємо погасити цього року 11млрд.доларів боргу, а взамін за ринок землі ми мали б отримати 5 млрд.$ кредиту. Якщо врахувати, що фонд має відкрити додаткове кредитування інших країн – то що виходить? Інші країни отримають додаткові гроші, а ми маємо в такий складний час вивести з країни 6 млрд.$??? І при цьому неконтрольовано, поспішно та не підготовлено продати свою землю. Хіба не так???

ЦЕЙ ДОПИС АДРЕСУЮ ВСІМ НАРОДНИМ ДЕПУТАТАМ УКРАЇНИ ВІД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ – напередодні їх голосування за відкриття ринку землі!!!
Прошу Вас, думайте і не зраджуйте інтереси України!

Петро ЛАНДЯК, депутат Тернопільської міської ради