П’ятниця , 29.03.2024

У Тернопільській області госпіталізували хворого із підозрою на коронавірус

6 березня до Центру громадського здоров’я надійшло 4 повідомлення про підозри на коронавірус COVID-19 у Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській областях.

Про це сьогодні, 7 березня, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України

Дослідження 16 з 20 відібраних зразків від осіб з підозрою на коронавірус COVID-19 та контактних осіб показали негативний результат. Дослідження іще чотирьох зразків триває.

“У вірусологічній референс лабораторії ЦГЗ станом на 7 березня знаходиться на дослідженні 20 зразків матеріалів, в т. ч. 6 відібраних від осіб із підозрою на COVID-19 та 14 від контактних. Серед них дослідження 16 зразків закінчено, позитивних на COVID-19 не виявлено, дослідження 4 зразків від контактних осіб тривають”. – йдеться у повідомленні.

МОЗ також зазначає, що всього з початку 2020 року до Центру надійшло 37 повідомлень про підозру на COVID-19, отримано 1 позитивний результат.

Протягом дня 6 березня до Центру надійшло 4 повідомлення про підозри на COVID-19 у Донецькій, Чернівецькій, Тернопільській та Закарпатській областях.

Нагадаємо, 1 березня у Тернополі з підозрою на коронавірус госпіталізували дворічну дитину, яка разом з батьками перебувала в Італії. Згодом після проведених аналізів було повідомлено, що підозра не підтвердилася.

Як відомо, 3 березня у Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Інфікований – житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся після подорожі Італією.