П’ятниця , 29.03.2024

У центрі Тернополя обікрали автомобіль

Майже не щодня працівники поліції документують нові факти крадіжок з транспортних засобів. Потерпілі залишають цінності в салонах автомобілів, а потім виявляють їх відсутність.

Із заявою до працівників Тернопільського відділу поліції звернувся житель обласного центру. 37- річний тернополянин припаркував автомобіль на одній із центральних вулиць Тернополя, а повернувшись виявив зникнення сумки. Як наслідок чоловік позбувся особистих документів та готівки. Завдані збитки він оцінив в 5000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці наголошують тернополянам та гостям краю не залишати цінні речі на видному місці в салонах авто.

Зловмисники, а це зазвичай наркозалежні, шукають спосіб швидко поживитись, аби знайти кошти на нову дозу наркотиків. Вони оглядають салони транспортних засобів та шукають, що вкрасти. Як правило, вони пошкоджують вікна авто чи підбирають ключ.

Завжди закривайте транспортний засіб навіть, якщо вийшли з авто на декілька хвилин. Пам’ятайте, злодії не сплять. Ви можете навіть не зауважити, як за вашим авто будуть спостерігати невідомі та чекати нагоди, аби поцупити цінні речі.

Паркуйте автомобілі в освітлених місцях, де встановлені камери відеоспостереження.

Звертайте увагу на підозрілих осіб.

Якщо ви зрозуміли, що стали жертвою невідомих, не зволікайте, одразу телефонуйте в поліцію.