П’ятниця , 29.03.2024

У Шумському та Кременецькому районах зловмисники легко обікрали людей

Втратила свої заощадження жителька Шумського району. Жінка залишила ключі від помешкання на одвірку і тим самим допомогла крадіям.

Господарі цілий день пребували на городі позаду домівки, тож невідомі зловмисники легко потрапили до хати, обнишпорили загальновідомі сховки і в шафі знайшли сховані гроші. Не полінувалися знову зачинити будинок, тож пропажу чотирьох тисяч гривень та двохсот доларів потерпіла виявила лише пізно ввечері.

Півтори тисячі винесли злодії з будинку пенсіонерів на Кременеччині. Ключ власники теж залишили в загальнодоступномі місці – на підвіконні. А коли повернулися додому, виявили відчинену хату та пропажу заощаджень з шафи.

Вкотре нагадуємо – не спокушайте крадіїв. Пам’ятайте, що залишити ключ від замкненої домівки під килимком, на підвіконні за вазоном чи на одвірку дверей – це всеодно, що залишити двері незамкненими. Злодії та шахраї добре знають про такі сховки і легко потраплять до домівки.

А ще зловмисники відмінно орієнтуються де шукати гроші – під матрацом, в книжках, в кишенях верхнього одягу, в шафі, під скатертиною на столі, в серванті і навіть на кухні в банках з крупами. Тому вже не варто у такий спосіб зберігати готівку.

А ще слід остерігатися незнайомців! Здебільшого саме заїжджі торговці дешевим крамом, покупці сезонного товару, або, що гірше, смугляві ворожки та знахарки найчастіше виявляються злодіями та шахраями. Женіть таких непроханих гостей якнайдалі та попередьте про подібні протиправні вчинки своїх стареньких родичів.