Четвер , 28.03.2024

Ізолювалися від рідних: тернопільських медиків, які лікують хворих на коронавірус, поселили у готель

В одній з лікарень Тернополя вісім лікарів інфекційного відділення звільнилися через ситуацію в зв’язку з коронавірусом. 

Головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський пояснив, що низькі зарплати не мотивують медиків наражати себе на небезпеку, повідомляє Суспільне .

“Вісім працівників уже звільнилися з інфекційного відділення, навіть не маючи контакту із хворими коронавірусом”– зазначив Чайківський.

Він каже, що медики зважують ризики для власного здоров’я. У когось із них є хронічні захворювання, у когось – маленькі діти. Тому, щоб не наражати себе і рідних на небезпеку, лікарі звільнилися.

Однак головний лікар зазначив, що якби у працівників була мотивація, цього могло б не статися: “Отримуючи 4 тисячі гривень зарплати, мало хто може віддавати себе роботі в таких небезпечних умовах”.

За його словами, зараз медикам виплатили лише надбавку в розмірі посадового окладу, передбачену постановою мера Тернополя. Водночас обіцяні урядом 200% надбавки ще не надходили.

Для безпеки сімей медпрацівників лікарям надали номери в готелі.

“Із учорашнього дня працівники інфекційного відділення в неробочий час відпочивають там”,– додав головний лікар. А також зазначив, що троє лікарів з його медустанови живуть там, щоб не створювати загроз для рідних.

Читайте також:
У Монастириському районі 24 медики заразилися коронавірусом