Четвер , 28.03.2024

На Великдень у Тернополі гасили масштабну пожежу – вздовж річки Серет палав очерет (ФОТО, ВІДЕО)

19 квітня о 13:27 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в Тернополі на вул. Микулинецькій. Вздовж річки Серет палав очерет.

Пожежа швидко набирала обертів. Посушлива погода та різкі пориви вітру, в різних напрямках, сприяли швидкому розповсюдженню вогню. Полум’я миттєво поширилося двома осередками, на загальній площі близько 5,5 га. Також спалахнуло сміття, розкидане окремими осередками, на площі 200 м.кв., інформують у Головному управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Враховуючи складність та площу пожежі, загалом до гасіння було залучено 5 одиниць техніки та 20 рятувальників. До боротьби з вогнем долучилися й 15 місцевих жителів.

О 15:56 спільними зусиллями вдалось зупинити поширення полум’я та локалізувати пожежу. Неподалік від осередків горіння розташовані приватні житлові будинки. Рятувальники вчасно зупинили полум’я, яке підійшло надзвичайно близько, на небезпечну відстань близько 40 метрів, і врятували 4 помешкання та будівлю каналізаційної споруди КС-4.

Нагадаємо, лише кілька днів тому рятувальники загасили пожежу на території Чистилівського орнітологічного заказника загальнодержавного значення, поблизу села Плотича Тернопільського району. Вигоріло 8 га території. Найчастіше причинами таких пожеж є людська недбалість, зазначають в обласному управлінні ДСНС.

Незважаючи на численні застереження та заборони, люди продовжують спалювати сухостій і сміття, наражаючи на небезпеку себе і завдаючи шкоду природі. Такі пожежі зазвичай набувають значних масштабів, вигорають великі території, часто вогонь перекидається на будівлі та об’єкти інфраструктури. У полум’ї гине все живе.