Вівторок , 19.03.2024

У митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ (МП) Сергія виявили Covid-19

У митрополита Тернопільського і Кременецького Московського патріархату (УПЦ МП) Сергія виявлено коронавірус.

Він перебуває в Олександрівській лікарні в Києві. Про це сьогодні на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу з подолання надзвичайної ситуації повідомив заступник начальника обласного лабораторного центру Володимир Паничев, пише «РБК-Україна».

«Київські колеги повідомили нам, що в Олександрівській лікарні лікують митрополита Сергія. Крім того, хворобу вже підтвердили у чотирьох священиків і диякона, які мають стосунок до Почаєва. Також коронавірус виявлено у священика, який має стосунок до Почаєва, й у його дружини», – розповів Паничев.

За його словами, ситуація з поширенням Covid-19 на Тернопільщині залишається складною. Спостерігається спалах інфекції. Серед захворілих – 132 медики.

У Тернопільській області Почаївську Свято-Успенську лавру закрили на карантин через спалах коронавірусу. Крім того, на в’їздах в Почаїв було встановлено карантинні блокпости, де проводиться температурний скринінг.

Крім того, поліція зафіксувала порушення карантину в Почаївській лаврі, в храм під час Пасхального богослужіння пустили парафіян, незважаючи на встановлені обмеження.