П’ятниця , 29.03.2024

Змагання у Другій лізі достроково завершені. “Нива” – чемпіон!

Рада ліг ПФЛ у четвер, 21 травня, провела засідання у форматі зустрічі керівників клубів на стадіоні «Оболонь Арена» в Києві.

Рада ліг заслухала насамперед представників клубів другої ліги, які в основному схилялися до формули, за якою ці змагання повинні зупинитися, повідомляє прес-служба Професійної футбольної ліги.

«Ситуація на Рівненщині непроста, – цитує вона думку президент« Вереса » Івана Надєїна. – Ми провели два повноцінних тури, де кожна команда повинна була зіграти з кожною, тому змагальний принцип був збережений. Розуміємо, що цей сезон втрачено, і головні зусилля важливо направити на те, щоб не втратити наступний».

Його підтримали з трибуни представники «Нікополя», «Кристалу» і вінницької «Ниви».

Заслухавши своїх колег, Рада ліг провела голосування по весняній частині сезону 2019/20, згідно з яким змагання у Другій лізі достроково завершені –  переважна більшість клубів проголосувало за зупинку, відзначається в повідомленні ПФЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у команд другої ліги немає коштів для того, щоб проводити змагання, дотримуючись медичних протоколів безпеки в умовах карантину. Тому більшість клубів схилялися до того, щоб достроково завершити змагання у Другій лізі на основі тих результатів, що є станом на даний час.

Після 20-ти зіграних турів тернопільська “Нива”, маючи в своєму активі 41 очко, перебувала на першому місці у групі А. Відтак, після прийняття рішення про дострокове завершення турніру “Нива” стає переможцем у своїй групі.

Аналогічно також прийнято рішення про дострокове завершення сезону у Першій лізі. Питання обміну командами між лігами буде вирішено додатково на початку червня.

Тож є велика ймовірність, що тернопільська “Нива”, за умови фінансової спроможності клубу, зможе підвищитися у класі.