П’ятниця , 29.03.2024

Зеленський іще на три роки продовжив заборону на “ВКонтакте“ та “Одноклассники”

Володимир Зеленський підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони України

Президент України Володимир Зеленський продовжив на три роки заборону на російські Інтернет-ресурси, зокрема соціальні мережі “ВКонтакте” та “Одноклассники”. Про це йдеться у відповідному указі, який розміщений на сайті глави держави.

Таким чином, президент увів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 14 травня «Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».  Указ набуває чинності з дня публікації.

Нагадаємо, 13 травня у РНБО повідомили, що підтримали пропозицію щодо продовження заборони російських ресурсів, зокрема «Mail.ru», «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Цього ж дня Верховна Рада України схвалила заборону на російські соціальні мережі і рекомендувала Раді національної безпеки і оборони продовжити санкції.

Нагадаємо, указ про нові санкції Ради національної безпеки та оборони України, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також сервісів “Яндекс”, “Mail.ru” та низки інших ресурсів у травні 2017 року підписав тодішній президент України Петро Порошенко. Відтоді доступ до цих ресурсів в українському сегменті Інтернету блокується.