Четвер , 28.03.2024

Мерія Тернополя та меценати продовжують забезпечувати міські лікарні необхідним обладнанням, засобами захисту та ліками

Тернопільські лікарні забезпечені усім необхідним щонайменше на місяць.

Про це прозвітували головні лікарі міста під час засідання Тернопільського міського оперативного штабу.

Вони запевнили, що забезпечені необхідним медичним обладнанням та засобами індивідуального захисту на 30 днів. Мерія Тернополя за допомогою міського бюджету та меценатів продовжує закуповувати додаткове медобладнання, щоб бути готовими до можливого погіршення епідемічної ситуації.

4 апарати ШВЛ для лікарні №3

Тернопільська міська рада передала в міські лікувальні установи апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ), які необхідні важкохворим пацієнтам із діагнозом COVID-19. Зокрема, чотири нові апарати ШВЛ, які можуть використовувати як для інвазивної, так і для неінвазивної штучної вентиляції легень, були передані у лікарню №3. Придбання відбулось за кошти місцевого бюджету.

«Я щиро дякую усім медикам за їхню роботу. Сьогодні вони на передовій боротьби з епідемією. – зазначає міський голова Сергій Надал. – Кошти, виділені з бюджету, насамперед, підуть на зарплати та премії нашим медикам, придбання необхідного обладнання та лікарських засобів. Також по 10 000 грн. премії, які передбачені місцевим бюджетом, лікарі отримують уже наприкінці цього місяця».

Зазначимо, придбані апарати працюють від кисневої централізованої системи. Вони зручні  і легкі в роботі для лікаря-анестезіолога. Завдяки мобільності апарат можна транспортувати до ліжка пацієнта.

1500 респіраторів FFP3 для дитячої лікарні

Минулого тижня медичний персонал Тернопільської міської дитячої лікарні отримав 1500 респіраторів FFP3. Ці засоби захисту були придбані за особисті кошти міського голови Тернополя, заступників, секретаря та працівників міської ради

Про необхідність залучати приватні кошти для процесу закупівлі предметів особистого захисту для лікарів розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Сьогодні тернопільські лікарні забезпечена коштами на першочергові потреби. Однак склалася складна ситуація, коли постачальники відмовляються продавати засоби індивідуального захисту та медичне обладнання за бюджетні кошти. Нажаль, через процедурні питання процес купівлі-продажу може затягнутися на місяці, а респіратори потрібні вже. Саме предметів особистого захисту найбільше потребують наші медики. Їх використовують медичні працівники інфекційного відділення, реанімації, які безпосередньо контактують з хворими на коронавірус», – заявив Сергій Надал.

Ліки для лікарні швидкої допомоги та лікарні №3

Медичні установи Тернополя знову отримали ліки від благодійників. У понеділок Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги та міська лікарня №3 отримали від доброчинців – ТОВ «Трокас Фарма Україна», що спеціалізується на імпорті та оптовій торгівлі ліками та виробами медичного призначення компанії «World medicine», медичні препарати.

Медичні установи отримали ліки першої необхідності, зокрема, антибіотики, протизапальні, серцево-судинні препарати та ліки від неврологічної патології. Ці ліки є вкрай важливими сьогодні для лікування хворих на COVID-19 і на інші хвороби.