Четвер , 28.03.2024

Сидітимуть 13 та 15 років: Верховний Суд відхилив прохання засуджених за жорстоке вбивство таксистки

21 травня 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду залишив без задоволення касаційні скарги в інтересах двох засуджених у вбивстві водійки таксі Євгенії Кордупел.

Один із засуджених отримав покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, а другий – у виді 13 років позбавлення волі, зокрема, за умисне вбивство водійки таксі, вчинене за попередньою змовою, з корисливих мотивів та з особливою жорстокістю у грудні 2015 року на Тернопільщині, повідомляє пресслужба Апеляційного суду.

Нагадаємо, 25 грудня 2015 року у м. Підволочиськ вбили таксистку Євгенію Кордупель. Підозрюваних у злочині – 16-річного Олександра Дехтяра та 19-річного Петра Лукача затримали через чотири дні.

Зазначимо, у день злочину правоохоронці встигли поспілкуватися з Євгенією, коли вона прийшла до тями після операції в лікарні. Їй важко було говорити, але вона встигла сказати, що везла трьох п’яних чоловіків. Коли ж прийшлося до розрахунку за проїзд, Євгенія отримала ножове поранення в шию. Від нападників їй дивом вдалося вирватися. Закривавлену таксистку помітили жителі Підволочиська, які й викликали швидку. Жінку прооперували в місцевій лікарні, а наступного дня вона померла. Відомо також, що з машини нападники викрали відеореєстратор. Це була фатальна «вільна посадка» – таксі не викликали через диспетчера.