Субота , 20.04.2024

У Тернополі копам повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень

Повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень двом працівникам патрульної поліції.

Про це у четвер, 21 травня, поінформували у прес-службі прокуратури Тернопільської області, передає Тернополіс.

“За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області двом працівникам патрульної поліції повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень”. – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у квітні 2020 року, на одній із вулиць обласного центру правоохоронці безпідставно застосували до мешканця міста Тернополя фізичну силу та спецзасоби, спричинивши йому фізичний біль та тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.365 КК України здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові.

Нагадаємо, випадок трапився 6 квітня у Тернополі на вулиці Корольова. Патрульні поліцейські затримали 23-річного жителя обласного центру за порушення правил карантину. Чоловіка силою одягнули у наручники та доставили до міськвідділу поліції.

Наступного дня після затримання медики зафіксували у тернополянина закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та забої. Чоловік заявив, що цих травм йому завдали поліцейські під час затримання.