П’ятниця , 19.04.2024

Дощі та спека: народний синоптик розповів, якою буде погода в Україні в липні

Липень почнеться в Україні з дощів.


Погода в липні 2020 року в Україні буде мінливою, очікуються періоди сильної спеки і дощів.

Про це “Сегодня” розповів народний синоптик Леонід Горбань.

За його прогнозом, липень почнеться і завершиться дощами. Чотири пройдуть через день в першій декаді, але тільки 1-3 липня (залежно від регіону) це будуть серйозні зливи, решта – легкі дощики.

Потім нас чекає 10 днів спеки, температура вдень підвищиться до +33 градусів і вище. Не врятує навіть дощ, який пройде 14-15 червня, навпаки, після нього буде ще спекотніше. Лише до початку третьої декади температура знизиться, але ненабагато – до +25…+27 вдень.

А ось останні 10 днів липня будуть дощовими, причому в районі 25 числа пройдуть сильні зливи, через що може бути паводок на гірських річках. Загалом, за розрахунками Леоніда Горбаня, за липень повинно випасти в середньому до 50 мм опадів. Вони принесуть в третій декаді не прохолоду, а навіть холод – вдень буде не вище +20…+22. І лише з 30 липня стовпчик термометра різко піде вгору, кинувшись до +30 градусів.

“Липень, як і червень, цього року очікується дощовим і з мінливими температурами, а от серпень, навпаки, буде сухим і стабільно спекотним”, – зазначає Горбань.